czosnkowo-sezamowy Składniki 300 g makaronu spaghetti, 3 ząbki czosnku, 3 łyżki sezamu, 2 łyżki sosu sojowego, 2 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżka octu jabłkowego, szczypta chili, kawałek świeżego imbiru lub szczypta imbiru w proszku, 2 zielone cebulki. Mieszamy ze sobą posiekany czosnek, połowę posiekanej cebulki, 2 łyżki sezamu, 2 łyżki sosu sojowego, 2 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżkę octu jabłkowego, szczyptę chili oraz imbir. Jest to moje danie ratunkowe – gdy w kuchni już wszystko się skończy i nie mam pomysłu na obiad, na stole ląduje właśnie to danie. Jeśli lubicie szybkie przepisy, z produktów, które macie zawsze pod ręką – to mam dzisiaj coś specjalnie dla Was. Makaron czosnkowo-sezamowy możecie przygotować dosłownie w 15 minut, a do jego przygotowania wystarcza kilka składników. Do tego można je jeść na ciepło jak i na zimno, np. jako lunch do pracy. 🙂 Uwielbiam to danie za jego wyrazisty smak i oczywiście za szybkość przygotowania.