Myślę że po zjedzeniu 40 cm hot-dog’a nikomu nie przyjdzie do głowy, żeby zamówić pizzę;) Czas wykonania: 15 min Ilość porcji: 2 Składniki: 2 bagietki pszenne lub ciemne z ziarnami (po 40 cm) 4 parówki 100 g sera żółtego pomidor ogórek kilka rzodkiewek cebula szczypiorek lub cebulka prażona sałata masłowa (4 – 6 liści) ketchup majonez Przygotowanie: Nagrzać piekarnik do 200 stopni. Następnie zawinąć bułki szczelnie w folie aluminiową i podgrzać w piekarniku, żeby ser się roztopił, a bułki zagrzała (około 10 minut w 200 stopniach). Jest świetnym pomysłem na śniadanie lub kolacje, jeśli mamy ochotę na fast-food’a, który zaspokoi nasz głód. A o to przepis, który pokazuje że hot-dog to nie tylko bułka, parówka i ketchup. Najpierw posmarować bułki majonezem i ułożyć po 2 – 3 listki sałaty.