Mini babeczki mocno cytrynowe

Patrycja
Wielkanoc
28.03.2017 9:40
Mini babeczki mocno cytrynowe

Składniki: ciasto: jajka 2 szt, mąka 1 szklanka, cukier brązowy lub biały pół szklanki, sok z cytryny 3 łyżki, skórka otarta z 1 cytryny, olej pół szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, lukier: cukier puder 1/4 szklanki, sok z cytryny 1-2 łyżki, dodatkowo: olej do wysmarowania foremek, Sposób przygotowania: Jajka miksujemy z cukrem do momentu, aż cukier się rozpuści. Składniki: ciasto: jajka 2 szt, mąka 1 szklanka, cukier brązowy lub biały pół szklanki, sok z cytryny 3 łyżki, skórka otarta z 1 cytryny, olej pół szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, lukier: cukier puder 1/4 szklanki, sok z cytryny 1-2 łyżki, dodatkowo: olej do wysmarowania foremek, Sposób przygotowania: Jajka miksujemy z cukrem do momentu, aż cukier się rozpuści. Następnie dodajemy mąkę, oraz skórkę otartą z cytryny i delikatnie mieszamy do połączenia ciasta. Foremki na babeczki smarujemy olejem, następnie napełniamy ciastem do 3/4 objętości. Następnie dodajemy mąkę, oraz skórkę otartą z cytryny i delikatnie mieszamy do połączenia ciasta. Foremki na babeczki smarujemy olejem, następnie napełniamy ciastem do 3/4 objętości. Cukier puder mieszamy z sokiem z cytryny, do momentu uzyskania gładkiej i jednolitej polewy. Cukier puder mieszamy z sokiem z cytryny, do momentu uzyskania gładkiej i jednolitej polewy. Do ciasta dodajemy olej, 3 łyżki soku z cytryny i mieszamy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2017/03/mini-babeczki-cytrynowe.html