Kurczak z kuskusem i warzywami chińskimi

kardamonovy
Obiad
27.03.2017 10:59
Kurczak z kuskusem i warzywami chińskimi

Składniki: 1 szklanka suchej kasy kuskus 1 pojedyncza pierś z kurczaka 2 garści mrożonej warzywnej mieszanki chińskiej 1 cebula łyżeczka sezamu (ja użyłam czarnego) pół łyżeczki kurkumy sól pieprz olej rzepakowy (przepis na 2-3 porcje) Kurczaka i pokrojoną w kostkę cebulę wrzucamy na patelnię i smażymy na mocnym ogniu do zrumienienia, dodajemy warzywa, smażymy wszystko 4 minuty. Pierś kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy ją solą, pieprzem i kurkumą. Kuskus rozdrabniamy widelcem i dodajemy do niego zawartość patelni, doprawiamy jeszcze raz solą i pieprzem, mieszamy. Ostatnio jednak pisałam Wam, że powinnam przestać przeginać i czasem ugotować coś po prostu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kardamonowy.pl/kurczak-z-kuskusem-i-warzywami-chinskimi/