Składniki 1 podwójna pierś z kurczaka 1 szkl marchewki z groszkiem kilka różyczek brokuła przyprawa do kurczaka olej sojowa pierzynka 1 szkl ugotowanej soi firmy Targroch 1/2 szkl jogurtu naturalnego 1 gałązka selera naciowego 1 łyżka sosu sojowego 2 łyżki startego parmezanu 1 łyżka posiekanej świeżej lub suszonej kolendry 1 ząbek czosnku papryka słodka w proszku pieprz cytrynowy sok z cytryny sól 1. Mięso kroimy w kostkę. Marynujemy z przyprawie do kurczaka wymieszanej z odrobiną oleju. 3. Pomiędzy kawałkami mięsa wkładamy różyczki brokuła i równomiernie rozsypujemy marchewkę z groszkiem. Na koniec dodajemy ewentualnie sól i sok z cytryny do smaku. 6. Powstałą masa zalewamy mięso z warzywami. Pyszne danie prosto z piekarnika.