😉 Składniki: brokuł 200 g, kalafior 200 g, czosnek 2 ząbki, koperek świeży 4 łyżki, mąka pszenna 2 łyżki, bułka tarta 1 łyżka, bułka tarta 1 łyżka, jajko 1 szt, pieprz, sól do smaku, bułka tarta do obtoczenia kotletów, olej do smażenia Dodajemy jajko, mąkę,bułkę tartą, posiekany koperek, wyciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy do smaku. Gdyby masa na kotlety była wciąż płynna, to możecie dodać do niej bułkę tartą. Z ziemniakami, kaszą, ryżem, surówką lub w bułce jako wegetariańskiego burgera. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na zloty kolor.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2016/12/kotlety-z-kalafiora-i-brokua-koperkiem.html