wystarczy im kwadrans olej kokosowy – rozpuszczony (170 ml) mielone siemię lniane – 8 łyżek karob – 8 łyżek (można wykorzystać kakao) proszek do pieczenia – 3 łyżeczki 200 g melasy karobowej ekstrakt z wanilii szczypta soli polewa: dojrzałe awokado, 1 banan, 4 łyżki karobu i 2 łyżki melasy karobowej Bezglutenowe ciasto czekoladowe – jak zrobić? Bezglutenowe ciasto czekoladowe – składniki gotowana ciecierzyca – wykorzystałam tą z puszki, od marki Rolnik suszone daktyle – 100 gram – oczywiście wcześniej namoczone w gorącej wodzie. Tak też było z melasą karobową, o której słyszałam między innymi to, że jest najzdrowszym słodzikiem a w opcji z karobem, podobno nadaje się np do smarowania pieczywa albo naleśników. Od razu proponuję nagrzać piekarnik – do 180 stopni, grzałka góra i dół, bez termoobiegu. Czasami kupuję jakiś produkt, i dopiero później zastanawiam się co z nim zrobić. Wykładamy na ciasto dopiero wtedy, gdy już całkiem wystygnie.