Przekąski - rolada z pastą z makreli i papryczką

Monika
Fit
25.03.2017 18:53
Przekąski - rolada z pastą z makreli i papryczką

Fit rolada z opcji finger food – składniki 4 jajka – dość duże najlepiej, ale zależy jaką masz blaszkę, ja piekłam na niewielkiej, kwadratowej wędzona makrela – dokładnie obierajcie z ości (dałam około 300 gram) papryka konserwowa – kilka większych kawałków jogurt naturalny – 2 łyżki przyprawy do smaku – makrela jest dość słona ale sypnęłam trochę soli, i ziołowego pieprzu, oraz papryki Fit rolada – jak zrobić? Wylewamy wszystko na blachę, wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy jakieś 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni – grzałka góra i dół, ale bez termoobiegu, bo nam wysuszy cały placek W między czasie przygotowujemy farsz z makreli (obranej) , jogurtu i przypraw. Tylko – mówię raz jeszcze – UWAŻAJCIE na ości 🙂 Ta fit rolada, to tak naprawdę omlet, albo jajecznica nawet, bo w bazie nie ma innego składu, jak tylko jajka. W tym celu oddzielamy białka od żółtek i ubijamy je na sztywną pianę. W sumie naszą pastę z makreli i paprykę można by zastąpić czymś innym. Rozsmarowujemy na nim naszą makrelową pastę i ciasno zwijamy jak naleśnik.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://whatsup-gniezno.pl/2017/01/24/finger-food-fit-rolada-pasta-makreli-papryka/