Wyłączam mikser i przesiewam ok 1/3 szklanki mąki a następnie włączam mikser i na najwyższych obrotach miksuję przez ok 10 sekund i powtarzam czynność aż skończy mi się mąka. Teraz jabłka kroję w małą kostkę (wcześniej obieram je i wydrążam gniazda nasienne), banana w pół plastry i wrzucam do miski z ciastem biszkoptowym. Wstawiam do nagrzanego piekarnika do 175°C z termoobiegiem (wstawiam na najniższą półkę w piekarniku) i piekę przez 50 minut. Następnie dodaję stopniowo cukier i miksuję na najwyższych obrotach aż piana będzie błyszcząca. Stałam w kuchni patrze jabłka tu banany i o... wyszło mi ciasto. :)
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://kuchniaviki.blogspot.com/2017/03/biszkopt-z-jabkami-i-bananem-ciasto.html