Pieczona owsianka z kokosem i orzechami włoskimi / 2 porcje Składniki: 1 1/2 szklanki płatków owsianych 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki jogurtu 2 łyżki cukru, miodu lub syropu klonowego 1 jajko masło do wysmarowania formy do dekoracji orzechy włoskie wiórki kokosowe syrop klonowy Przygotowanie: Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Chrupiąca z zewnątrz, złocista, polana syopem klonowym, posypana kokosem i orzechami włoskimi pieczona owsianka. Niezwykle delikatna w smaku, zawiera wszystko to, czego pragnie się najczęściej na śniadanie. Upieczoną owsiankę polewamy syopem klonowym, posypujemy orzechami włoskimi i wiórkami kokosowymi.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.mojasmacznakuchnia.com.pl/2017/03/pieczona-owsianka-z-kokosem-i-orzechami.html