Akurat do mojej kuchni trafiły nieznane mi do tej pory produkty firmy Dagoma więc do zupki dodałam koncentrat pomidorowy, który idealnie się do niej wkomponował i lekko zakwasił zupkę. składniki: 700 g młodej kapusty 3 młode marchewki 350 g obranych młodych ziemniaków 2 liście selera 2 liście pora 2 listki laurowe 1 mały pęczek koperku 2 łyżki koncentratu pomidorowego ok 2,2 l bulionu Kapustę grubo pokroić, do zupki można wykorzystać też kapustę która pozostała nam po gołąbkach. Gdy zawartość garnka się zagotuje, gotować chwilę i kilka razy przemieszać aby kapusta zmiękła i zmniejszyła swoją objętość. W międzyczasie dokładnie umyć marchewkę i pokroić w plastry ( młodej marchewki nie obieram). Jest młoda kapustka więc na stole nie może zabraknąć zupki z jej udziałem. Następnie dodać pokrojone warzywa, zieleninę oraz liście laurowe.