Postanowiłam zaprezentować kolejną obiadową klasykę – surówkę z czerwonej kapusty 🙂 Składniki: 1/2 główki średniej wielkości czerwonej kapusty 1 mała cebula 1 średnia marchewka 1 jabłko 3 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżeczka ostrej musztardy (użyłam dijon) 1 łyżka oleju 1/2 łyżeczki miodu 1 łyżeczka octu winnego 1 łyżeczka soli szczypta pieprzu Kapustę drobno poszatkować. Dużym zainteresowaniem cieszą się przepisy na surówkę z kapusty pekińskiej oraz coleslaw. Dodać sos majonezowy i wszystko dokładnie wymieszać. Kapustę odstawić do lodówki na co najmniej pół godziny przez podaniem. Do kapusty dodać sól i olej, wymieszać i zostawić na ok. 15 minut.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.bullio.pl/surowka-z-czerwonej-kapusty/