Babeczki-murzynki czekoladowo-kokosowe

Przekąski
22.03.2017 22:11
Babeczki-murzynki czekoladowo-kokosowe

Wszystkie smakowały, a ponieważ wyszło ich tak dużo, jeździłam z nimi na wykłady, na zajęcia i częstowałam spotkanych po drodze znajomych ;) Składniki (10-12 babeczek) - 125 dag masła - 100 g cukru - 20 g cukru z wanilią - 3 płaskie łyżki kakao - 60 ml wody - 2 duże jajka - 100 g mąki pszennej - 50 g wiórków kokosowych - szczypta soli - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia - 30 ml czerwonego wina - tabliczka gorzkiej czekolady - płatki kokosa do posypania Masło, cukier, cukier z wanilią, kakao i wodę zagotować. Robiłam je w dwóch wersjach (jeśli obserwujecie Słodkie inspiracje na instagramie to czasem można z wyprzedzeniem podejrzeć, co aktualnie piekę i co w najbliższych dniach będzie na blogu): murzynkowej oraz maślanej z bakaliami - te drugie będą tu jeszcze w tym tygodniu. Część z pomysłów to tradycyjne, konwencjonalne receptury, a część to zupełne nowości (wiem jednak, że jeśli chodzi o wypieki świąteczne to nie każdy lubi eksperymenty). Do chłodnej masy wbić żółtka, wsypać mąkę z wiórkami, proszkiem do pieczenia, wlać wino i wymieszać.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://slodkieinspiracje.blogspot.com/2017/03/babeczki-murzynki-czekoladowo-kokosowe_22.html