Jeżeli lubicie wyroby drożdżowe, polecam spróbować inne przepisy: Jagodzianki Kiełbaski w cieście drożdżowym Ziołowy chlebek Bułeczki z suszonymi pomidorami Drożdżówki z serem Pyzy czyli kluski na parze Drożdżowe bułeczki z malinami Drożdżowe paszteciki z chorizo Pizza z ricottą i szpinakiem Paszteciki z kiełbasą Calzone Caprese Domowy chleb składniki 1 szklanka wody 3 - 4 szklanek mąki Rozczyn: 15 g drożdży łyżka cukru 2 łyżki mąki Domowy chleb wykonanie: Zrobić rozczyn, woda najlepiej aby była letnia, odstawić do wyrośnięcia na około 15 minut. Do miski wsypać mąkę, najlepiej zacząć od 3 szklanek, dolać wodę, wyrośnięte drożdże i wyrobić ciasto, nie trzeba go jakoś szczególnie długo wyrabiać, wystarczy do momentu aż składniki się połączą. Proste i dobre, trochę płaski ten chleb, ale to dlatego, że nie miałam węższej i dłuższej foremki, a co tam, płaskie chlebki też dobre!