It is definitely worth of trying. Quiche z boczkiem i cebulą s kładniki Ciasto kruche (przepis) 200g boczku 4 duże cebule 3 jajka 250ml śmietany 36% 3/4 szklanki mleka tarty ser cheddar Quiche z boczkiem i cebulą wykonanie: Upiec spód według przepisu (odnośnik znajduje się wyżej). Na lekko przestudzony spód wylać trochę masy jajecznej, na to wyłożyć boczek i cebulę (najlepiej jak jest trochę zimniejszy już) posypać tartym serem, wylać resztę masy i posypać serem. Quiche wywodzi się z Francji, a najsłynniejszą jest Quiche Lorraine, którą pewnie też postaram się zrobić jak wrócę z Francji i przywiozę ser. Cebulę obrać i pokroić w pół księżyce, dodać do wysmażonego boczku i wszystko razem smażyć aż cebula się skarmelizuje, można podlewać trochę wodą aby się nie przypaliła. Ingriedients Quiche dough 200g raw bacon 4 big onions 3 eggs 250 ml heavy cream 3/4 glass of milk Grated cheese, cheddar for example Podstawą jest zawsze ciasto kruche na spód, na które przepis jest - - - > TUTAJ i masa jajeczna. Wczoraj robiłam to quiche na kolację, gdyż zaprosiłam swoich znajomych, byli naprawdę zachwyceni i całość została zjedzona, nie został mi ani kawałek.