Bulion z jajkiem i serem halloumi

Zupy
16.03.2017 11:02
Bulion z jajkiem i serem halloumi

Sałatka z halloumi PRZYGOTOWANIE: 10 minut + gotowanie rosołu ILOŚĆ PORCJI: 2 porcje Składniki: – 750 ml domowego rosołu z kurczaka – 4 jajka – sok z połowy cytryny – 2 łyżki posiekanego koperku – 200-250 g sera halloumi PRZYGOTOWANIE: - Jeśli rosół gotujecie bezpośrednio przed przygotowaniem zupy, musicie go schłodzić do temperatury pokojowej zanim zaczniecie przygotowania. Polecam także inne moje przepisy: – zupa cytrynowa – zapiekanka ziemniaczana z serem halloumi – sałatka z grillowanych warzyw z serem halloumi – zupa taco – Zachęcam do przygotowania zupy na domowym rosole z kurczaka, to ważne aby bulion był dobrej jakości i dość esencjonalny,nie wykorzystujcie do tej zupy wersji w kostce lub w proszku (chyba że to domowa kostka rosołowa :)). - Z sera odkrójcie 2 plastry i usmażcie je na patelni grillowej po 2-3 minuty z każdej strony, tak aby zyskały piękny słoty kolor. Pupę podawajcie z plastrem grillowanego sera halloumi w środku. Smacznego!

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://nietylkopasta.pl/bulion-jajkiem-serem-halloumi/