Śniadaniowe muffiny z jabłkiem

Kasia
Śniadania
16.03.2017 10:30
Śniadaniowe muffiny z jabłkiem

Polecam :) Składniki na 10-12 babeczek: ¾ szklanki drobnej mąki graham ¾ szklanki białej mąki pszennej ¾ szklanki płatków owsianych ½ szklanki brązowego cukru ¾ łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 banan ⅓ szklanki oleju 150 ml kefiru 2 jaja 2 jabłka 2 łyżki brązowego cukru ¼ łyżeczki cynamonu A gdy jest trochę więcej czasu np. w weekend lub na drugie śniadanie w komplecie z babeczkami doskonale sprawdzi się duża filiżanka kakao z mleczną pianką. Jeśli jednak, tak jak ja, zrywacie się rano na ostatnią chwilę, to polecam upiec babeczki wieczorem dzień wcześniej i rano tylko podgrzać (nie jest to konieczne, ale ja zimą wolę ciepłe śniadania). Do ciasta na muffiny zetrzeć na grubych oczkach 1 jabłko (ze skórką). Drugie jabłko przekroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, pokroić na plasterki. Powinno być zdrowe, dać energetycznego kopa na rozpoczęcie dnia, zawierać dodatek owoców lub warzyw i oczywiście powinno wszystkim smakować. Na wierzchu każdej babeczki ułożyć plasterek jabłka, posypać cukrem z cynamonem. Piec ok. 25 minut w 180°C. lub razowejrozgnieciony na miazgęwymieszane zSmacznego!

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.pelnytalerz.com/2016/01/owsiane-muffiny-sniadaniowe-z-jabkiem-i.html