Składniki na pełny talerz: 300 g mąki pszennej 1/4 łyżeczki soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki cynamonu 350 ml mleka 2 jaja 30 g cukru 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego olej do smażenia Usmażone chrusty odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym, a następnie oprószyć cukrem pudrem. Smażyć na złoto brązowy kolor z obu stron (w sumie ok. 3 minuty). Mieszankę wylewa się po prostu na rozgrzany tłuszcz i smaży do zrumienienia. tortowejpusta butelka z dzióbkiem 0,33 - 0,5 l (tzw. niekapki się nie nadają) Przepis na ciastka, które nie potrzebują zagniatania, ubijania lub wybijania.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.pelnytalerz.com/2017/02/lany-chrust-cynamonowy.html