CIASTO KAWOWO-KOKOSOWE

Ania
Desery
16.03.2017 9:33
CIASTO KAWOWO-KOKOSOWE
  • Czas przygotowania: 35 min

Składniki

Składniki na formę o średnicy 24 cm:

Na ciasto:

  • 1 szklanka i 5 łyżek mąki pszennej
  • 4 łyżeczki kawy
  • 2 łyżki cukru
  • szczypta soli
  • 10 łyżek masła
  • 4-5 łyżek zimnej wody

Na nadzienie:

  • 1 1/2 szklanki + 1 łyżka mleka kokosowego
  • 1 łyżka kawy
  • 2 łyżki cukru
  • szczypta soli
  • 1 łyżka skrobi kukurydzianej
  • 100 g gorzkiej czekolady

Do dekoracji:

  • 3/4 szklanki śmietanki 30%
  • 2 łyżki cukru
  • 1/2 łyżeczki esencji kokosowej (można przygotować ją samemu, zalewając wodę i miąższ 1 kokosa setką wódki i odstawiając na tydzień)
  • prażone płatki kokosowe
  • syrop czekoladowy (opcjonalnie)

Przepis

http://cookmagazine.pl/przepisy-ciasto-kawowo-kokosowe/