- Czas przygotowania: 35 min
Składniki
Składniki na formę o średnicy 24 cm:
Na ciasto:
- 1 szklanka i 5 łyżek mąki pszennej
- 4 łyżeczki kawy
- 2 łyżki cukru
- szczypta soli
- 10 łyżek masła
- 4-5 łyżek zimnej wody
Na nadzienie:
- 1 1/2 szklanki + 1 łyżka mleka kokosowego
- 1 łyżka kawy
- 2 łyżki cukru
- szczypta soli
- 1 łyżka skrobi kukurydzianej
- 100 g gorzkiej czekolady
Do dekoracji:
- 3/4 szklanki śmietanki 30%
- 2 łyżki cukru
- 1/2 łyżeczki esencji kokosowej (można przygotować ją samemu, zalewając wodę i miąższ 1 kokosa setką wódki i odstawiając na tydzień)
- prażone płatki kokosowe
- syrop czekoladowy (opcjonalnie)