Składniki: Sposób przygotowania: - 2 szklanki ugotowanej ciecierzycy - 2 szklanki mrożonej marchewki z groszkiem - 1/2 kapusty pekińskiej - 1 duża cebula - 2-3 ząbki czosnku - 3 łyżki oliwy z oliwek - 4 łyżki mleka kokosowego - 3 liście laurowe - 4 kulki ziela angielskiego - sól, pieprz - kurkuma - curry - gałka muszkatołowa - imbir - cynamon Do garnka wlewamy 2 litry wody. Jako, że miałam w swoich zasobach kuchennych nadmiar ciecierzycy postanowiłam zrobić zupę właśnie z tym warzywem. źródło: przepis własny Ilość porcji: ok. 4 Czas przygotowania: ok. 45 minut plus gotowanie ciecierzycy Jeśli ktoś woli zupę z ciecierzycą ale w wersji bardziej kalorycznej to zachęcam do spojrzenia tutaj . Jako, że mimo nadchodzącej wiosny pogoda nas nie rozpieszcza zachciało mi się na obiad gorącej, sycącej zupy . Nie chciałam także, żeby zupa miała w sobie mięso, które nieco mi się przejadło. Żeby nie tracić dużo czasu na gotowanie zupy ciecierzycę namoczyłam i ugotowałam dzień wcześniej. Jak zrobić pyszną sycącą zupę, ale żeby była w wersji fit ? Jeśli to zadanie mamy już wykonane to zupę robi się na prawdę bardzo szybko . Szklimy na oliwie z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.