PENNE Z PESTO SZPINAKOWYM, BROKUŁAMI I GROSZKIEM

Ania
Obiad
16.03.2017 9:26
PENNE Z PESTO SZPINAKOWYM, BROKUŁAMI I GROSZKIEM
  • Czas przygotowania: 30 min

Składniki

Składniki:

  • 2 szklanki świeżych liści szpinaku
  • 1/2 szklanki listków natki pietruszki
  • 1/2 szklanki orzechów włoskich
  • 1/4 szklanki startego parmezanu
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól i pieprz do smaku
  • 250 g makaronu penne (mogą być pełnoziarniste)
  • 2 szklanki różyczek brokułów
  • szklanka groszku
  • do podania: listki szpinaku, tarty parmezan, sól i świeżo mielony czarny pieprz

Przepis

http://cookmagazine.pl/przepisy-penne-z-pesto-szpinakowym-brokulami-i-groszkiem/2/