Inspiracja: Feel eat. 1 duże jajko 2 łyżki mleka 1 dobrej jakości parówka plaster żółtego sera przecier pomidorowy (opcjonalnie ketchup) garść sałaty (u mnie roszponka, może być także mix) szczypta bazylii, oregano, słodkiej papryki, sól, pieprz 1 łyżeczka oleju rzepakowego Przygotowanie: - Do miski wbić jajko, dodać mleko, bazylię, oregano, słodką paprykę w proszku, sól i pieprz, wszystko roztrzepać widelcem. - Omlet zdjąć z patelni, posmarować sosem pomidorowym (przecier pomidorowy dusić na suchej patelni wraz z ulubionymi ziołami, solą i pieprzem do momentu odparowania wody i lekkiego zgęstnienia). - Nałożyć na niego sałatę, na środek ugotowaną parówkę oraz ser, który pod wpływem ciepłej parówki lekko się roztopi. - Na małej patelni rozgrzać tłuszcz, wlać jajko, przykryć pokrywką i trzymać na małym ogniu aż do ścięcia. Pyszny i zdrowy, pod warunkiem użycia parówek dobrej jakości, które wbrew pozorom da się znaleźć na rynku.