Inspiracja: Nastoletnie Wypiekanie 3 jajka szczypta soli 50 g cukru pudru 100 g mąki pszennej tortowej Galaretka: 1 czerwona galaretka, np. wiśniowa 1 szklanka wrzącej wody Pianka: 1 galaretka cytrynowa 200 ml kremówki 200 ml wrzącej wody Dodatkowo: 200 g czekolady deserowej 1,5 łyżeczki oleju Przygotowanie: - Galaretkę rozpuścić we wrzącej wodzie. Przygotowałam je na dwa sposoby, jedne z tradycyjnym środkiem z galaretki, a drugie ze środkiem w postaci pianki cytrynowej. Gdy będzie letnia wylać ją na niedużą blaszkę wyłożoną folią spożywczą tak, by wysokość galaretki nie była wyższa niż 4 mm. Piankę wylać na niedużą blaszkę wyłożoną folią spożywczą tak, by jej wysokość nie była wyższa niż 4 mm. Na każdy ostudzony biszkopt położyć kółeczko wycięte z galaretki lub pianki, np. za pomocą kieliszka lub korka. Od dziecka nie lubiłam delicji czy cukierków galaretek, więc jako zabezpieczenie swoich kubków smakowych powstał pomysł na piankę - taka wersja tylko dla mnie. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wyciskać nieduże, okrągłe porcje masy w sporych odległościach, bo biszkopty lekko urosną. Galaretkę wylałam do formy od tarty o średnicy 27 cm - Pianki: Galaretkę rozpuścić we wrzącej wodzie. Wieczorem upiec biszkopty oraz odstawić galaretkę i piankę do stężenia, a rano oblać je tylko czekoladą. Na koniec wsypać przesianą mąkę pszenną i delikatnie wymieszać szpatułką, aż składniki się połączą. W majowym Gotowaniu za Głosowanie wybraliście delicje i zgodnie z obietnicą publikuję wygrany przepis.