Składniki: 400 g twarogu (zmielonego lub sernikowego) 3 żółtka 3 białka 2 łyżki mąki ziemniaczanej około 1-2 łyżki mąki pszennej łyżka oleju sól Do miski wrzucamy twaróg, dodajemy do niego żółtka, mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenną i sól. Idealne będą zarówno na słodko, obsypane cukrem pudrem lub na słono jako dodatek do sosów. Placuszki z twarogu można podawać zarówno na słodko, jak i na słono. Placuszki nakładamy łyżką i smażymy na średnim ogniu na złoty kolor z obu stron. Są idealnym rozwiązaniem zarówno na śniadanie jak i na obiad. Ja wykorzystałam je jako dodatek do mięsnego sosu na niedzielnym obiedzie.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://patigotuje.pl/dodatki/do-dan-glownych/placuszki-z-twarogu/