Masą wyłożyć dno i boki formy. 400 g gotowej masy krówkowej lub dulce de leche 3-4 banany 1-2 łyżki soku z cytryny 250 g śmietany kremówki 36% 125 g serka mascarpone 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 2 łyżki cukru pudru starta na tarce deserowa lub gorzka czekolada kakao Banany obrać pokroić w plasterki i skropić sokiem z cytryny. Składniki na formę ok. 23 cm: 280 g ciastek owsianych 80 g roztopionego masła Śmietanę rozłożyć na bananach posypać startą czekoladą lub kakao. (schłodzonej przez min. 10 godzin)(opcjonalnie)albodo posypaniaSmacznego! Miksować na niewielkich obrotach aż się połączą, następnie ubić na sztywno. Najlepiej użyć formy do tarty z wyjmowanym dnem lub tortownicy (wtedy brzegi formujemy niższe, niż wysokość naczynia). Na masie rozłożyć plasterki bananów.