Krem rafaello z fasoli

Anna
Desery
13.03.2017 12:28
Krem rafaello z fasoli

- Krem przy dłuższym chłodzeniu mocno zastyga, więc po schłodzeniu najlepiej zrobić z niego małe kulki z migdałem w środku i obtoczyć je w wiórkach kokosowych. Składniki: - 1 puszka białej fasoli (u mnie Dawtona) - 2 - 3 łyżki naturalnego miodu - 1/2 szklanki mleczka kokosowego - 1 1/2 szklanki wiórków kokosowych - 50 - 70 g płatków migdałowych lub pokrojonych migdałów - 1 laska wanilii (opcjonalnie) Z takiego kremu łatwo można wykonać pralinki, wystarczy po schłodzeniu zrobić z niego małe kulki, obtoczyć je w kokosie i do środka włożyć po migdale. Zdrowy krem rafaello z fasoli jest zbliżony w smaku do obtoczonych w kokosie znanych pralinek, nie jest on jednak tak słodki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kuchcikgotuje.pl/2016/08/krem-rafaello-z-fasoli.html