Mam dla Was jeszcze kilka greckich propozycji: – souvlaki wieprzowe – sałatka z grillowanych warzyw z halloumi – zapiekanka ziemniaczana z warzywami i serem halloumi – bulion z jajkiem z serem halloumi – sałatka grecka – sałatka z arbuzem i fetą – carpaccio z cukinii – sałatka grecka z quinoa – tarta z cukinią – chłodnik z ogórków PRZYGOTOWANIE: 5 minut Składniki: – połowa ogórka szklarniowego lub 3 ogórki gruntowe – 1 ząbek czosnku – 250 ml greckiego jogurtu – szczypta soli – opcjonalnie 1 łyżka posiekanej świeżej mięty. PRZYGOTOWANIE: Jeśli ogórek jest bardzo wodnisty lub przygotowujecie sos wcześniej, zanim dodacie jogurt posólcie ogórka, zostawcie go na 10-15 minut, po czym odlejcie wodę która się pojawi z ogórka. Zaparzam Was też na przepis na najlepszą marynatę do karkówki z grilla, a pewno warto podpatrzeć. Ząbek czosnku zetrzyjcie na tarce lub zgniećcie za pomocą praski do czosnku.