Sprawdź i przekonaj się, że za każdym razem wychodzi genialnie! Składniki: Na spód: – 210g ciasteczek owsianych z orzechami – 50g miękkiego masła Na masę serową – 1kg twarogu (trzeba go zmielić minimum 3 razy) – 1 budyń śmietankowy – 1 cukier waniliowy – 50g rozpuszczonego masła – 200ml śmietanki kremówki – 3/4 szklanki cukru pudru – 5 dużych jajek – 250g masy krówkowej – 40g posiekanych orzechów włoskich 1. Zwrócić uwagę na to, czy ser z wiaderka jest odpowiednio gęsty. 2. Masło roztopić w garnuszku i pozostawić do wystudzenia. 3. 2. Przygotować tortownicę o średnicy 21cm i wyłożyć papierem do pieczenia. 3. Masę wyłożyć na dno tortownicy, dokładnie rozsmarowując. 4. Składniki na ciasto uprzednio powinny być przetrzymywane w pokojowej temperaturze. Po godzinie wyjąć ciasto z piekarnika, odłożyć na blat do momentu, aż całkowicie ostygnie. Po upieczeniu sernika pozostawić go w piekarniku na godzinę. W niektórych przepisach łącznikiem zamiast mąki są gotowane ziemniaki albo jajka w dużej ilości.. Twaróg trawiony jest powoli, dlatego sernik zaleca się go spożywać przed snem.. 5/5 - (1 vote) Sposób przygotowania Ciasteczkowy spód: 1. Owsiane ciastka pokruszyć dokładnie lub rozdrobnić w blenderze. Połączyć ciastka z masłem i wyrobić wszystko na jednolitą masę. To ciasto wykonywane z sera było znane już w czasach starożytnych Greków i Rzymian.. Sernik krówka to jeden z najpyszniejszych serników jakie można wykonać w kuchni. Ciekawostki na temat sernika 30 lipca obchodzony jest dzień tego deseru. Na około godzinę włożyć masę do lodówki. Gotowy sernik powinien być sprężysty na wierzchu i ścięty. Jest puszysty, delikatny i rozpływa się w ustach! Przepis ten sprawdzi się świetnie na każdą okazję! Mleko musi ukwaszać się w stałej temperaturze pokojowej. Jest idealny zarówno na ciepłe, jak i chłodne dni. Zaleca się spożywać sernik dwa, trzy dni po upieczeniu.