Składniki: 300 g schabu wieprzowego (2-3 plastry) 125 g makaronu chow mein 1 marchewka 1 cebula pół czerwonej papryki 1 mała chili 2 łyżki jasnego sosu sojowego garść orzechów ziemnych 1 łyżka poszatkowanego szczypiorku 1 łyżka oleju arachidowego (można użyć rzepakowego) (przepis na 2-3 porcje) Podobne przepisy: Makaron ryżowy ze schabem i warzywami Makaron ryżowy z warzywami Makaron ryżowy z kurczakiem Makaron ryżowy z cukinią, groszkiem i ogórkiem Wołowina z makaronem po chińsku Do woka wrzucamy warzywa (poza szczypiorkiem), znowu krótko obsmażamy, dodajemy schab z orzechami. Kotlety kroimy w cienkie paski, dodajemy do nich odrobinę sosu sojowego, odstawiamy. Potrawa jest jeszcze o tyle fajna, że robi się ją w ekspresowym tempie. Paprykę, chili i marchewkę kroimy w cienkie słupki, cebulę w piórka.