Składniki: 100 g kaszy jaglanej + 1 łyżeczka soli 1 jajko 30 g drobno utartego parmezanu szczypta soli szczypta pieprzu 1 łyżeczka suszonych ziół prowansalskich szczypta zmielonego chilli Do posypania: świeżo zmielony czerwony pieprz Kaszę lekko przestudzić i wymieszać z jajkiem, utartym parmezanem, szczyptą soli, szczyptą pieprzu, ziołami prowansalskimi. W małym garnuszku zagotować ok. 300 ml wody z dodatkiem łyżeczki soli. Kaszę przesypać na sitko z drobnymi oczkami i dokładnie opłukać, najpierw zimną, a następnie gorącą wodą. Chrupiące placki z kaszy jaglanej z dodatkiem parmezanu. Gotować pod przykryciem aż kasza wchłonie całą wodę (ok. 15 minut).
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.bullio.pl/pieczone-placki-jaglane/