Powiem szczerze że przez ten ostatni czas w ogóle nie miałam weny jeśli chodzi o prowadzenie bloga, wbrew pozorom jest przy tym trochę pracy, a bo to trzeba coś ciekawego wymyślić, a bo to trzeba jakoś ładnie wystylizować potrawę i oczywiście zrobić jej ładne zdjęcia a na końcu wypadałoby coś do tego napisać. Nieee, od nich aż roi się w internecie a poza tym nie miałam nawet bananów a chęć na gotowanie przychodzi do mnie wieczorem a wszystkie sklepy zamknięte. 🙂 Składniki: (8-10 placków) 12 łyżek mąki kukurydzianej 150 ml mleka roślinnego 2 jajka 2 łyżki słodzidła 2 jabłka Postanowiłam zrobić coś prostego tak na początek, naszło mnie na zrobienie placków… Na szczęście miałam jabłka i zdecydowałam że to z nimi będą moje proste placuszki kukurydziane. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane i smażymy placuszki aż do zarumienienia. Podajemy np. z domowym syropem malinowym tak jak w moim przypadku.