Brownie z kremem migdałowym i gruszkami w miodzie

Wiktoria Eulalia
Fit
10.03.2017 17:58
Brownie z kremem migdałowym i gruszkami w miodzie

Blendujemy na gładki krem dodając odrobinę wody by ułatwić sobie zadanie, a krem nie stał się zbyt gęsty i zbity. gruszki w miodzie łyżeczka oleju kokosowego 2 łyżeczki płynnego miodu 1 duża gruszka lub 1 i pół mniejszej gruszki Gruszki (obrane lub ze skórką) kroimy na pół, wykrawamy gniazda nasienne i kroimy w plasterki. Studzimy przy uchylonych drzwiczkach piernika, a następnie bierzemy się za przygotowanie kremu. migdałowy krem jeśli lubicie bardziej słodkie dodajcie trochę cukru lub zdrowego słodziku 150 g płatków jaglanych 3 łyżki rodzynek 1,5 łyżki masła orzechowego z migdałów Płatki zalewamy ciepłą wodą, odrobinę ponad powierzchnię płatków, dodajemy rodzynki i odstawiamy na kilka minut. Składniki: fasolowe brownie puszka czerwonej fasoli 2 duże banany 2 duże jajka 2 łyżki oleju kokosowego 2 czubate łyżki cukru trzcinowego/lub innego słodzidła 2 czubate łyżki naturalnego kakao łyżeczka kawy rozpuszczalnej szczypta soli 🌟 ✩✩✩ Instagram | Facebook | YouTube ✩✩✩ Na upieczonym spodzie brownie rozsmarowujemy równo migdałowy krem, a na samym wierzchu układamy gruszki. Brownie i gruszki w miodowo-migdałowym kremie Przepyszne połączenie aksamitnego ciasta Brownie z jaglanym kremem i gruszkami karmelizowanymi w miodzie. Na dodatek jest niemalże niewyczuwalna w cieście i razem z bananami tworzy kremowy, aksamitny, czekoladowy spód bogaty w wiele wartości odżywczych. pierwsza po raz pierwszy pojawiła się u mnie w słodkim wypieku, ale głęboko wierzę, że to nie jej ostatnia rola i będzie dalej rozwijać swoją karierę w kuchni. Na upieczonym spodzie brownie rozsmarowujemy równo migdałowy krem, a na samym wierzchu układamy gruszki. Oba składniki umieszczamy w malakserze, dodajemy rozpuszczony olej kokosowy, odrobinę wody i dokładnie blendujemy na gładki krem. A wszystko dopełnia przepyszny krem jaglany z masłem migdałowym i gruszkami w miodzie. W dużej misce rozbijamy jajka, dodajemy szczyptę soli i chwilę ubijamy za pomocą miksera ręcznego. Przed podaniem najlepiej jest schłodzić ciasto przez minimum godzinę w lodówce.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kuchniaellie.blogspot.fr/2017/03/brownie-i-gruszki-w-miodowo-migdaowym.html