Łączymy je z masą kleikową, do masy kleikowej dodajemy po łyżce piany z białek i ucieramy aż wszystkie składniki dobrze się połączą. Każdy kto się na nie skusi będzie zaskoczony ich smakiem, ponieważ nie mają nic wspólnego z kokosem 😉 Na wyłożone papierem do pieczenia blachy, nakładamy łyżką masę, na środku każdego robimy dziurkę i wypełniamy ją odrobiną marmolady/czekolady. Ciasteczka pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C (z termoobiegiem) na złoty kolor. Były już ciasteczka z cukrem, kocie oczka i moczone ciasteczka drożdżowe. Teraz czas najwyższy na ciasteczka z kleiku ryżowego. Masło ucieramy z cukrem na puszystą i gładką masę. Są ideale dla osób zaczynających dopiero swoją przygodę z pieczeniem. Składniki: - opakowanie kleiku ryżowego (naturalnego) - kostka masła - 6 jajek - szklanka cukru - marmolada/czekolada