Faszerowane pieczarki portobello

Bez Cebuli
Zapiekanki
09.03.2017 23:11
Faszerowane pieczarki portobello

Do przygotowania będziemy potrzebować: - 1 opakowanie pieczarek portobello (5-6 szt.) - 1 czerwoną paprykę - 1 małą cukinię - 4 łyżki kukurydzy - 4 łyżki czarnych oliwek - 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę - 3 łyżki sosu sojowego - 2 łyżki kupnego, słodkiego sosu chili - 3 łyżki oleju do smażenia - po 1 łyżeczce bazylii, tymianku i słodkiej papryki - po pół łyżeczki granulowanego czosnku i ostrej papryki - szczyptę chili - kilka plasterków żółtego sera 1. 2. Na rozgrzanym oleju przez minutę podsmażamy czosnek, a następnie dodajemy paprykę i podsmażamy przez 10 minut. 6. Na tak przygotowane pieczarki układamy porcję farszu, a następnie przekładamy je do natłuszczonego naczynia żaroodpornego i wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na ok. 25 minut. Kolejno dodajemy cukinię, kukurydzę oraz oliwki i podsmażamy przez kilka minut, aż cukinia zmięknie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.bezcebuli.pl/2017/03/faszerowane-pieczarki-portobello.html