Składniki: - 15 dag korzenia selera - 10 dag marchwi - 8 łyżek płatków owsianych górskich - 2 jajka - 2 łyżki słonecznika - 2 łyżki oliwy z oliwek - sól, pieprz - curry - natka pietruszki sos Placuszki z marchewki i selera to ciekawa propozycja dla osób, które dbają o zdrowie i chcą się pozbyć nadmiaru balastu. Placki przygotowuje się na prawdę bardzo szybko , równie szybko znikają z talerza... Dlatego gdy chcę zrobić coś lekkiego, staram się by danie to składało się z tanich , ogólnodostępnych składników. Dieta zawsze kojarzyła mi się z wymyślnymi produktami, których nigdy nie mogłam znaleźć w osiedlowym sklepie. Na każdym kawałku umieszczamy po ok. 2 łyżki masy. Pierwotnie miały to być tylko placuszki z selera, jednak marchew nadałam placuszkom ciekawego słodkiego posmaku. Gdy jajka się zetną delikatnie przekładamy na drugą stronę. Sposób przygotowania: - 20 dag jogurtu naturalnego - 2 ząbki czosnku - sól, pieprz Jogurt naturalny dokładnie mieszamy z przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku. Jagody goi, kiełki itp.- może i dobre, może i zdrowe ale nie zawsze dla wszystkich ogólnodostępne. na szczęście można jeść ich dużo bez jakichkolwiek wyrzutów sumienia. Można je podawać na śniadanie lub kolację .