Składniki: Składniki: - 3-4 dzwonki z łososia - 1 papryka - 1 cukinia - 1 batat - 2 łyżki oliwy z oliwek + 1 łyżka do smażenia+1 łyżka do batatów - 2 łyżki octu balsamicznego - 1 łyżeczka miodu - 1 łyżeczka soku z cytryny - sól, pieprz - ulubione zioła Wykonanie: W misce mieszamy oliwę z oliwek z octem balsamicznym, miodem i sokiem z cytryny. ŁOSOŚ Z WARZYWAMI I CHIPSAMI Z BATATA Bardzo smaczny i prosty pomysł na obiad...pieczone dzwonki z dzikiego łososia z cukinią oraz papryką a do tego chipsy z batata. Rybę oraz warzywa odsączamy z marynaty i smażymy na rozgrzanej oliwie z obu stron po 2 min. Następnie przenosimy do naczynia żaroodpornego i wkładamy do piekarnika na około 10 min. Wykładamy na talerz warzywa, chipsy z batata oraz upieczonego łososia. Łosoś oraz warzywa zostały wcześniej zamarynowane w marynacie z octem balsamicznym i miodem, a następnie podsmażone na patelni (może być to patelnia grillowa). Miskę zakrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na 1-2 godz. Bataty obieramy ze skórki, myjemy, osuszamy i kroimy w plastry.