Truskawkowe babeczki z kremem z melisą

Magda
Ciasta
07.03.2017 8:33
Truskawkowe babeczki z kremem z melisą

Mniam! Potrzebujmy: Na babeczki 150g masła 1 szklanka cukru 2 jajka 1.5 szklanki mąki 1.5 łyżeczki proszku do pieczenia 0.5 szklanki sorbetu z truskawek mrożonych Hortex łyżka soku z cytryny Tym razem zapraszam Was na mocno truskawkowe cupcakes z pysznym kremem na bazie serka z dodatkiem cytrusowej w smaku melisy… Na krem pół kostki masła 2 kopiate łyżki cukru pudru 300g serka twarogowego mielonego na sernik listki z połowy melisy Zaczynamy oczywiście od… Na koniec dodajemy na zmianę mąkę z proszkiem oraz sorbet i sok z cytryny. Z całego opakowania wyjdzie nam więcej sorbetu niż potrzebujemy, ale co to za problem? Miękkie masło ucieramy w mikserze z cukrem. Nic tak się nie kojarzy ze słońcem jak nasze, polskie truskawki. Ciasto, galaretka, kompot, dżem, świeże, nawet z mięsem. Szykujemy formę na babeczki i wykładamy ją papierowymi papilotkami. Dodajemy serek miksując na wolniejszych obrotach. Masło ucieramy z cukrem pudrem. To są moje najlepsze wspomnienia z dzieciństwa. Do reszty wystarczy dodać jogurtu lub śmietany i rozkoszować się pysznym koktajlem. Ktoś jeszcze ma ochotę na truskawki? Wszystko robimy na średnich obrotach. Dzięki mrożonkom Hortex lato nawet w środku zimy jest możliwe. Na koniec dorzucamy melisę, mieszamy. Ostudzone babeczki dekorujemy kremem, najlepiej za pomocą szprycy / rękawa cukierniczego. Ale jak im się oprzeć? Zbieramy wszystko ze ścianek, żeby całość się połączyła.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://mietowygarnuszek.wordpress.com/2017/03/07/babeczki-truskawkowe-z-kremem-z-melisa/