Polecam przechowywać go w lodówce, ale zapewniam że długo nie postoi ;) Składniki: 130 g orzechów laskowych 150 g daktyli 1 i 1/2 szklanki gorącej wody 3 łyżki kakao Wykonanie: Daktyle zalać 1 i 1/2 szklanki gorącej wody. Można to też zrobić na patelni, ale jednak polecam prażyć w piekarniku, bo wtedy wydobędzie się z nich cudowny aromat i smak :) Pyszny czekoladowy krem, w którym naprawdę czuć smak orzechów oraz nie ma żadnych niepotrzebnych niezdrowych dodatków. Ja uwielbiam go jeść jako przekąskę z waflami ryżowymi, ale można też wyjadać łyżeczką wprost ze słoiczka. Orzechy podprażyć w piekarniku nagrzanym do 170ºC, przez około 10 minut (mieszać co jakiś czas)*. Dodać daktyle i wlać około 1 szklankę wody z daktyli.