Kotlety z soczewicy

Obiad
05.03.2017 16:22
Kotlety z soczewicy

Składniki: - 1 szklanka zielonej soczewicy - 1,5 szklanki wody + 1 łyżeczka soli - 1 jajko - 1 duża marchewka - 1 mała cebula - 1 ząbek czosnku - 4 łyżki mąki kukurydzianej - 1/2 łyżeczki pieprzu - 1 łyżeczka soli - 2 łyżeczki suszonej, słodkiej papryki - olej do smażenia Soczewicę zalać wodą i gotować pod przykryciem do miękkości. Kotlety smażyć na rozgrzanym na patelni oleju (z obu stron, do lekkiego zrumienienia). Na rozgrzanym na patelni oleju podsmażyć pokrojoną drobno cebulę i marchewkę oraz wyciśnięty czosnek. Dodać 1/2 szklanki wody i trzymać na patelni aż marchewka zmięknie. Kotlety z soczewicy, z dodatkiem marchewki, cebuli i czosnku. Z powstałej masy formować ręką lekko rozpłaszczone kotlety.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.bullio.pl/kotlety-z-soczewicy/