Składniki: 0,5 kg mięsa odkostnionego z udek kurczaka 1 mała cebula 1 sucha kajzerka 10 kawałków suszonych pomidorów z zalewy 1 jajko 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu 100 g sera feta olej do smażenia do obtoczenia: 2 jajka, bułka tarta Mięso umyć, oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki. Smażyć partiami w nagrzanej do 180°C frytkownicy lub na dobrze rozgrzanym na patelni oleju. Najlepiej smażyć je we frytkownicy, ale można również na głębokim tłuszczu na patelni. Kajzerkę namoczyć w ciepłej wodzie ok. 5 minut a następnie wycisnąć z nadmiaru wody. W maszynce do mielenia zmielić przygotowane mięso, cebulę, bułkę oraz pomidory z zalewy.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.bullio.pl/drobiowe-kulki-z-feta-i-suszonymi-pomidorami/