! Placuszki z kukurydzy z ziołami Składniki: - 1 puszka konserwowej kukurydzy - 3-4 łyżki mąki pszennej - 1 łyżeczka suszonego oregano - 1 łyżka posiekanej natki z pietruszki - sól do smaku - olej do smażenia Przygotowanie: - Kukurydzę odsączamy. Podstawowe składniki, które zazwyczaj mamy w domu czyli jajko i mąkę, połączyłam z kukurydzą z puszki, suszonym oregano i posiekaną natką z pietruszką. Pachną wspaniale, zapach rozchodził się po całym mieszkaniu, a przy otwartym oknie w kuchni zapach doszedł z pewnością daleko Od dawna miałam ochotę na takie placuszki, chrupiące, złociste, z ziołami. Bardzo smaczne, z dodatkiem ostrego sosu stanowią wyjątkową przekąskę na imprezy.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.mojasmacznakuchnia.com.pl/2017/03/placuszki-z-kukurydzy-z-zioami.html