Składniki: Składniki: - 2 szklanki mleka migdałowego lub innego roślinnego - 2-3 łyżki pasty sezamowej z kakao - 1 awokado - garść orzechów włoskich Wykonanie: Awokado obieramy ze skórki, oddzielamy od pestki i kroimy na mniejsze kawałki. Do kielicha blendera wlewamy mleko roślinne, dodajemy pokrojone awokado, orzechy włoskie oraz pastę sezamową z kakao w ilości 2 lub 3 łyżki, w zależności jakie kto słodkie lubi. Rada: Gdy nie mamy pasty sezamowej z kakao możemy użyć samej pasty sezamowej i oddzielnie dodać łyżkę kakao lub dodać oddzielne składniki tj. sezam, miód i kakao. W smaku jest przepyszny, a do tego ma właściwości zdrowotne, dzięki obecności awokado, orzechów włoskich i sezamu. minerały takie jak: potas, wapń, magnez, fosfor, żelazo oraz liczne witaminy: A, E, C, K , z grupy B i kwas foliowy.