Chrupiące na zewnątrz i soczyste w środku. Doskonale smakują zarówno na zimno jak i na gorąco. Cenie

Patrycja
Przekąski
01.03.2017 14:17
Chrupiące na zewnątrz i soczyste w środku. Doskonale smakują zarówno na zimno jak i na gorąco. Cenie

Uwielbiam wszelkiego rodzaju grzyby oraz kocham je zbierać💜💜💜 Szukanie grzybków w lesie sprawia mi ogromną radość, lecz gdy za oknem mamy zimę to niestety żadnego grzybka w lesie nie znajdę i pocieszam się równie smacznymi pieczarkami 😊 Składniki: pieczarki 300 g, jajko 1 szt, zioła prowansalskie 1/4 łyżeczki, papryka słodka 1 łyżeczka, pieprz do smaku, sol do smaku, mąka pszenna 1,5 łyżki, bułka tarta do obtaczania, olej do smażenia, Sposób przygotowania: Pieczarki myjemy (nie obieramy), Jajko łączymy z przyprawami, mąką pszenną i bełtamy widelcem, aby nie było grudek z mąki. Cenie pieczarki nie tylko za ich niesamowite walory smakowe, ale również za ich wartość odżywczą. Pieczarki obtaczamy w jajku a następnie w bułce tartej. Doskonale smakują zarówno na zimno jak i na gorąco.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2017/01/panierowane-pieczarki.html