Składniki: kapusta pekińska mała 1 szt, papryka konserwowa 1 duży słoik, ogórki konserwowe 1 mały słoik, kukurydza konserwowa 1 puszka, cebula czerwona 1 szt, pieczarki marynowane 1 mały słoik, podwójna pierś z kurczaka, przyprawa kebab-gyros pół opakowania, olej do smażenia, sos: majonez 6 łyżek, ketchup 6 łyżek, musztarda delikatesowa 1 łyżeczka, jogurt naturalny 2 łyżki, sol i pieprz do smaku, Sposób przygotowania: Kapustę pekińską dokładnie myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Następnie piersi kroimy w kostkę i łączymy z przyprawą kebab-gyros. Paprykę konserwową i ogórki konserwowe kroimy w kostkę. Piersi kurczaka myjemy, oczyszczamy z błonek i kostek. Na patelni rozgrzewamy olej i wsypujemy pokrojonego kurczaka. Sałatkę możemy podawać z pieczywem, tortillą lub jako nadzienie do pity.