Kruche ciasto: 250 g mąki 50 g cukru 4 żółtka 200 g masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia Beza: 7 białek 150 g cukru 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej Po tym czasie ciasto posypać pokrojonymi płatkami migdałowymi i wstawić na kolejne 20 minut do piekarnika przy włączonej funkcji termoobiegu w temp. 60°C. Ciasto kroić dopiero po ostygnięciu (żeby budyń nie wypłynął). Dodatkowo: budyń waniliowy (40 g) 500 ml mleka 2 łyżki cukru (o ile nie ma w składzie budyniu) 600 g śliwek 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej garść płatków migdałowych Śliwki: Śliwki umyć, pokroić na połówki (lub na kilka mniejszych części, w zależności od wielkości śliwek) Na podpieczony spód wylać przygotowany budyń, na to wyłożyć śliwki oraz ubitą pianę. W czasie kiedy ciasto się piecze, przygotować budyń, śliwki oraz bezę. Wstawić ponownie do piekarnika na 20 minut (nadal w 170°C). Budyń: Budyń przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Kruche ciasto: Mąkę, cukier i proszek do pieczenia rozetrzeć palcami z pokrojonym zimnym masłem.