Chili con carne

Anna
Obiad
28.01.2020 12:39
Chili con carne

Składniki: 500 g mięsa mielonego (najlepiej wołowego) 1 ząbek czosnku 400 g pomidorów krojonych z puszki 1 cebula 1 puszka czerwonej fasoli 500 ml bulionu 1 papryka czerwona 1 ostra papryczka chili 2 łyżki oleju 1 puszka kukurydzy 2 łyżki przecieru pomidorowego Sól, pieprz, oregano 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki mielonych ziaren kolendry 1 łyżka posiekanej natki pietruszki Następnie do mięsa dodajemy przecier pomidorowy, pomidory z puszki, przeciśnięty przez praskę czosnek, chili oraz bulion. Opis Chili con carne: Chili con carne jest to tradycyjna meksykańska potrawa. Główne składniki to: różnego rodzaju papryka chili, cebula, czosnek, pomidory i mielone lub drobno siekane mięso (zwykle wołowina). Chili con carne podawane jest najczęściej z ryżem lub chlebem. W tym czasie czerwoną paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w kostkę. Następnie na kilka minut przed końcem gotowania do mięsa dodajemy również fasolę oraz kukurydzę. Kukurydzę oraz fasolę z puszki odsączamy na sicie. Opis przygotowania: Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i następnie podsmażamy na oleju.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://foodmagazine.pl/chili-con-carne/