Dorsz w porach i marchewce

Obiad
01.03.2017 18:30
Dorsz w porach i marchewce

Składniki: 4 porcje filetów z dorsza bez skóry (po. ok. 150-200 g) 3 duże marchewki 2 pory (tylko biała część) sól (do natarcia mięsa z ryby oraz do przyprawienia warzyw) szczypta pieprzu ok. 4 łyżek oleju Filety z dorsza opłukać wodą, natrzeć solą i odstawić na ok. pół godziny. Po tym czasie przełożyć je do żaroodpornego naczynia, polać 3 łyżkami oleju i wstawić na 20 minut do piekarnika nagrzanego do 180°C. Filety z dorsza zapiekane w piekarniku z marchewką i porami. Warzywa wyłożyć na rybę i piec jeszcze ok. 5 minut. Marchew obrać i utrzeć na tarce z małymi oczkami.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.bullio.pl/dorsz-w-porach-i-marchewce/