Ciasto: 10 g świeżych drożdży 400 g mąki pszennej + do podsypywania ciasta 1/4 szklanki ciepłego mleka 3/4 szklanki ciepłej wody 1 łyżeczka soli 2 łyżki oliwy z oliwek Dodatki: 5 pomidorów koktajlowych 5 zielonych oliwek łyżeczka gruboziarnistej soli łyżeczka suszonego oregano 3 listki świeżej bazylii oliwa do skropienia ciasta i wysmarowania formy Ciasto nakłuć w kilku miejscach np. końcem drewnianej łyżki i odstawić jeszcze na około 20 minut w ciepłe miejsce. Miękkie ciasto z dodatkiem gruboziarnistej soli, pomidorów koktajlowych i oliwek, posypane świeżą bazylią. Piekarnik nagrzać do 200°C. Ciasto skropić dość obficie oliwą i ułożyć na nim pokrojone pomidory i oliwki. Odstawić je pod przykryciem w ciepłe miejsce i zostawić do czasu podwojenia objętości. Piec około 15-20 minut do momentu aż przybiorą lekko brązowy kolor.