Keks na białkach

Patrycja
Ciasta
21.12.2017 9:46
Keks na białkach

Składniki: ciasto: białka 1 szklanka, mąka pszenna 2,5 szklanki, cukier 1 szklanka, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, mleko 0,5 szklanki, olej 1 szklanka, orzechy włoskie 1 szklanka, żurawina 0,5 szklanki, rodzynki 0,5 szklanki, skórka starta z pomarańczy 1 łyżeczka, mąka ziemniaczana 3 łyżki, lukier: cukier puder 3/4 szklanki, sok z pomarańczy 2 łyżki, Sposób przygotowania: Białka ubijamy na sztywną pianę. Sok z pomarańczy łączymy stopniowo z cukrem pudrem i intensywnie mieszamy łyżką. Pieczemy w 170 st. C przez 60 min. aż ciasto będzie rumiane, a włożony w środek patyczek będzie suchy. Do piany dodajemy stopniowo mleko, olej oraz mąkę i delikatnie mieszamy za pomocą drewnianej łyżki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2017/12/keks-na-biakach.html