Składniki: ser żółty starty 3 szklanki, jajka 4 szt, pierś kurczaka 2 szt, papryka czerwona pół szt, papryka słodka mielona 1,5 łyżeczki, zioła prowansalskie pół łyżeczki, sól i pieprz, Sposób przygotowania: Jajka ubijamy mikserem na puszysta masę. Układamy na blaszce, wierzch przykrywamy folią aluminiową, błyszczącą stroną do dołu i pieczemy w 170 stopniach przez 40-45 min. Można podawać ją na gorąco do obiadu lub na zimno jako przystawkę. Upieczoną roladę kroimy w grube plastry i podajemy do obiadu lub jako przystawkę na zimno. Ładnie prezentuje się na sole, więc z pewnością zachwyci naszych gości. Następnie wylewamy gotową masę serową i pieczemy w 170 stopniach przez 15 min. Oprószamy solą i pieprzem z obu stron i układamy na serowym placku.